Two PDF Printers

Discuss anything else that does not suite other forums.

Moderator: Rathinagiri

Post Reply
User avatar
nekbmm
Posts: 32
Joined: Sat Jul 16, 2016 3:16 am
DBs Used: DBF,SQLite
Location: Ivanjica, Serbia
Has thanked: 1 time

Two PDF Printers

Post by nekbmm » Tue Apr 10, 2018 6:10 am

I need two PDF printers with different page layouts A4 and A3, portrait and landscape.
Is it possible ?

User avatar
dragancesu
Posts: 535
Joined: Mon Jun 24, 2013 11:53 am
DBs Used: DBF, MySQL, Oracle
Location: Subotica, Serbia
Has thanked: 11 times
Been thanked: 95 times

Post by dragancesu » Tue Apr 10, 2018 6:36 am

Why not? In report program I use

Code: Select all

   mPrinter := GetPrinter()
   IF Empty ( mPrinter )
      MsgExclamation( "Printer not selected" )
      dbcloseall()
      RETURN NIL
   ENDIF

   SELECT PRINTER mPrinter ;
      ORIENTATION PRINTER_ORIENT_PORTRAIT ;
      PAPERSIZE PRINTER_PAPER_A4 ;
      PREVIEW 

   START PRINTDOC NAME "report" 

GetPrinter() replace with "YourPrinterName", it's still easy

User avatar
nekbmm
Posts: 32
Joined: Sat Jul 16, 2016 3:16 am
DBs Used: DBF,SQLite
Location: Ivanjica, Serbia
Has thanked: 1 time

Post by nekbmm » Sat Apr 14, 2018 7:07 am

Štampam M4 obrazac u PDF. Može li direktno u registry da se menja format,( A4 portrait - A3 landscape i obratno).
Problem je što je vrednost PDF default štampača u reg_binary formatu !
Pozdrav NEX.

User avatar
dragancesu
Posts: 535
Joined: Mon Jun 24, 2013 11:53 am
DBs Used: DBF, MySQL, Oracle
Location: Subotica, Serbia
Has thanked: 11 times
Been thanked: 95 times

Post by dragancesu » Sat Apr 14, 2018 3:41 pm

Ne koristim direktno kreiranje PDF jer ne stampa dobro nasa slova

Stampac je jedan, velicina stane A4/A3 i orjentacija portret/landscape se definise, a pdf stampac ce to da prihvati,
to ne bi trebalo da bude problem

Tako da, samo si nepotrebno komplikovao

User avatar
nekbmm
Posts: 32
Joined: Sat Jul 16, 2016 3:16 am
DBs Used: DBF,SQLite
Location: Ivanjica, Serbia
Has thanked: 1 time

Post by nekbmm » Sun Apr 15, 2018 1:15 pm

Štampao sam iz xbase++, problem rešen.

Hvala dragancesu.

Post Reply