include hbcurl

General Help regarding HMG, Compilation, Linking, Samples

Moderator: Rathinagiri

mlnr
Posts: 81
Joined: Fri Aug 28, 2015 1:52 pm
DBs Used: DBF
Location: Hungary
Has thanked: 26 times
Been thanked: 9 times

include hbcurl

Post by mlnr » Tue Feb 16, 2016 6:34 pm

Hello,

How can i include hbcurl to my project? I'm tried add libs=hbcurl line to the configuration in IDE.
What i'm doing wrong?

Thank you for your help.

Gabor
Best regards,
Gabor

mlnr
Posts: 81
Joined: Fri Aug 28, 2015 1:52 pm
DBs Used: DBF
Location: Hungary
Has thanked: 26 times
Been thanked: 9 times

Post by mlnr » Wed Feb 17, 2016 10:36 am

This is the error message:
error.jpg
error.jpg (228.13 KiB) Viewed 2248 times
How can i add option hbcurl.hbc?

Gabor
Best regards,
Gabor

User avatar
mol
Posts: 3062
Joined: Thu Sep 11, 2008 5:31 am
Location: Myszków, Poland
Has thanked: 176 times
Been thanked: 96 times
Contact:

Post by mol » Wed Feb 17, 2016 10:51 am

You can try
Libs=curl
(without hb...)

User avatar
serge_girard
Posts: 2139
Joined: Sun Nov 25, 2012 2:44 pm
DBs Used: 1 MySQL - MariaDB
2 DBF
Location: Belgium
Has thanked: 449 times
Been thanked: 102 times
Contact:

Post by serge_girard » Wed Feb 17, 2016 11:06 am

Gabor,

I don't know anything about curl (even don't know what it is...) but I found this:

#require "hbcurl" in HARBOUR\contrib\hbcurl samples.

See those samples !

Serge

mlnr
Posts: 81
Joined: Fri Aug 28, 2015 1:52 pm
DBs Used: DBF
Location: Hungary
Has thanked: 26 times
Been thanked: 9 times

Post by mlnr » Wed Feb 17, 2016 12:06 pm

The cURL is a library for transfering data, SOAP, HTTP POST request etc.
I used it in Harbour without problem, but i have to use in HMG.
If i don't modify the configuration, then show me the first error message (error.jpg). It is ok, because i don't linked the library.
Marek, i'm tried without hb, but nothing change. :(
After i wrote the libs=hbcurl in hbc file (configuration), changed the message (error2.jpg)
error2.JPG
error2.JPG (128.69 KiB) Viewed 2232 times
Best regards,
Gabor

User avatar
pctoledo
Posts: 119
Joined: Wed Aug 25, 2010 10:45 am
Location: Araçatuba - SP - Brazil
Has thanked: 3 times
Been thanked: 5 times
Contact:

Post by pctoledo » Wed Feb 17, 2016 12:27 pm

Try...

libs=hbcurl,hbcurls
Regards/Saludos,

Toledo

Clipper On Line

mlnr
Posts: 81
Joined: Fri Aug 28, 2015 1:52 pm
DBs Used: DBF
Location: Hungary
Has thanked: 26 times
Been thanked: 9 times

Post by mlnr » Wed Feb 17, 2016 12:57 pm

Toledo,
Nothing had changed.
Best regards,
Gabor

User avatar
dragancesu
Posts: 575
Joined: Mon Jun 24, 2013 11:53 am
DBs Used: DBF, MySQL, Oracle
Location: Subotica, Serbia
Has thanked: 15 times
Been thanked: 111 times

Post by dragancesu » Wed Feb 17, 2016 1:42 pm

It's look like problem with SqlLite, not include by default

Look at <disk>:\HMG<version>\hmg.hbc

and add lines like PCtoledo say, one by one line

mlnr
Posts: 81
Joined: Fri Aug 28, 2015 1:52 pm
DBs Used: DBF
Location: Hungary
Has thanked: 26 times
Been thanked: 9 times

Post by mlnr » Wed Feb 17, 2016 2:02 pm

Working!!!

The solution is:
copy libhbcurl.a to \lib
copy libhbcurls.a to \lib
copy liblibcurl.a to \lib
run BuildLib.bat

add the next 3 lines to .hbc
libs=hbcurls
libs=hbcurl
libs=libcurl

and done... :)
This link help for me viewtopic.php?f=24&t=3489&hilit=hbcurl&start=10#p32156

Thank you for your help.
Best regards,
Gabor

User avatar
serge_girard
Posts: 2139
Joined: Sun Nov 25, 2012 2:44 pm
DBs Used: 1 MySQL - MariaDB
2 DBF
Location: Belgium
Has thanked: 449 times
Been thanked: 102 times
Contact:

Post by serge_girard » Mon Jul 04, 2016 9:53 am

I can't find liblibcurl.a ?
The other 2 I found.

Somebody?

Serge

Post Reply