HMG 3.4.4

HMG Unicode versions 3.1.x related

Moderator: Rathinagiri

franco
Posts: 200
Joined: Sat Nov 02, 2013 5:42 am
DBs Used: DBF
Been thanked: 6 times

Re: HMG 3.4.4

Post by franco » Fri Jun 23, 2017 3:26 pm

I only had error in 3.2.1 not 3.4.4
Franco ;)

franco
Posts: 200
Joined: Sat Nov 02, 2013 5:42 am
DBs Used: DBF
Been thanked: 6 times

Post by franco » Sun Jul 02, 2017 10:24 pm

I think I found my problem in 3.2 only
window is model
on relase close files ******** somehow release grid or grid rowsource := " " then close files
grid has focus using a table
if grid has focus and I exit with X ************ the grid now has no table to link to.
I think I have to set the grids row source to nothing or release the grid somehow before closing files
any thoughts ................. Franco

User avatar
Rathinagiri
Posts: 5161
Joined: Tue Jul 29, 2008 6:30 pm
DBs Used: MariaDB, SQLite, SQLCipher and MySQL
Location: Sivakasi, India
Has thanked: 127 times
Been thanked: 129 times
Contact:

Post by Rathinagiri » Mon Jul 03, 2017 2:43 am

Franco,

Please give a small sample.
East or West HMG is the Best.
South or North HMG is worth.
...the possibilities are endless.

franco
Posts: 200
Joined: Sat Nov 02, 2013 5:42 am
DBs Used: DBF
Been thanked: 6 times

Post by franco » Mon Jul 03, 2017 4:26 pm

Thank you Rathi,
This only happens in 3.2
this sample was in my previous grid problem. I seem it only happens with a modal window. I think if grid has focus when I X out,and am closing files the grid still needs a table to have source to.

Code: Select all

#include "hmg.ch"

Function Main

   DEFINE WINDOW Form_1 ;
   AT 0,0 ;
   WIDTH 800 ;
   HEIGHT 600 ;
   TITLE 'Hello World!' ;
   MAIN

   DEFINE BUTTON BUTTON_1
		ROW			10
		COL			151
		CAPTION			"Click for Grid 3"
		ACTION			GT()
		WIDTH			141
		HEIGHT			20
	END BUTTON

   	END WINDOW
	CENTER WINDOW Form_1
	ACTIVATE WINDOW Form_1

Return

FUNCTION GT()
	FILS()
	set century on
	set deleted on	
	IF .NOT. ISWINDOWACTIVE(FORM_2)
		DEFINE WINDOW Form_2 ;
		AT 110, 10 ;			
		WIDTH 1250 ;				
		HEIGHT 700 ;		
		TITLE 'Sales Report Screen' ;			
		MODAL ;
		NOSIZE 	;     
		ON RELEASE {||{Closer2fils()}}  

		DEFINE GRID Grid_2
			ROW	200
			COL	30        //140
			WIDTH 1190         //1100
			HEIGHT 200    //370
			BACKCOLOR  { 180, 180, 200}
			FONTCOLOR  { 0, 0, 0 }	
			HEADERS {"Invoice", "Date" ,"Sellprice"}
			WIDTHS {80, 95, 100 }
			JUSTIFY {0,0,1,}
			COLUMNWHEN { { || .F. },{ || .F. }, { || .F. }}
			ROWSOURCE 'temp5'   //"pinv_it" 
			COLUMNFIELDS { 'inv_NO' , 'SAL_DAT','UNIT_PRICE'}
			VALUE {1,1}
			TABSTOP .F.
	
		
****************************************************************************  
       END GRID
 
		DEFINE BUTTON Button_1
			ROW 110
			COL 135
			WIDTH 100
			HEIGHT 25
			CAPTION 'No Crash'
		
			*ACTION Form_2.RELEASE}}
		END BUTTON
		
		DEFINE Label Label_1
			ROW 80
			COL 135
			WIDTH 600
			HEIGHT 25
			VALUE 'When grid has focus on X out Crash ** When Button has focus NO CRASH'

		END Label
		END WINDOW
		
		
		
		Form_2.Activate
		
	ELSE
		MSGINFO('ALREADY IN USE')
	ENDIF
	RETURN //NIL
*********************************************************

	Function Fils
		Local CF1 := {}
		CF1 := {}
		aADD(CF1,{'INV_no' , 'C' , 8,0})
		AADD(CF1,{'ITEM_NO', 'C' , 15,0})
		Aadd(CF1,{'DESC',   'C', 26,0})
		Aadd(CF1,{'QTY',    'N' , 7, 2})
		Aadd(CF1,{'COST' ,  'N' , 11,2})
		Aadd(CF1,{'UNIT_PRICE', 'N' , 11,2})
		Aadd(CF1,{'CORE' ,  'N' , 8,2})
		Aadd(CF1,{'LIST',   'N' , 11,2}) 
		Aadd(CF1,{'TAX1' ,  'N' , 8,2})
		Aadd(CF1,{'TAX2',   'N' , 8,2})   
		Aadd(CF1,{'GROUP' , 'C' , 15,0})
		Aadd(CF1,{'PRODUCT', 'C' , 7,0})
		Aadd(CF1,{'ITEM' ,  'C' , 15,0}) 
		Aadd(CF1,{'NAME' ,  'C' , 25,0})
		Aadd(CF1,{'PO_NUM', 'C' , 140,0})
		AADD(CF1,{'ATTN2', 'C' , 20,0})
		Aadd(CF1,{'SAL_PER', 'C' , 7,0})
		Aadd(CF1,{'TX1',   'N' , 8,2})   
		Aadd(CF1,{'TX2',   'N' , 8,2})   
		Aadd(CF1,{'PAYMENT' , 'C' , 30,0})  
		Aadd(CF1,{'CUSTID' , 'C' , 7,0})
		Aadd(CF1,{'SAL_DAT', 'D' , 8,0})
		Aadd(CF1, {'TOTAL', 'N', 12,2})
		Aadd(CF1, {'PROFIT', 'N', 12,2})
		Aadd(CF1, {'PROFIT1', 'C', 12,0})
		Aadd(CF1, {'Tax1Total', 'N', 10,2})
		Aadd(CF1, {'Tax2Total', 'N', 10,2})
		Aadd(CF1, {'POSTING' , 'C' , 6,0})
		if ! hb_dbcreatetemp("temp5", cf1)
			msgbox("Cannot create temporary table: Item")
			RELEASE WINDOW ALL
			return nil
		endif
		if select("temp5") = 0
			use temp5 new
		endif
		select temp5 
		index on inv_no to temp5
		temp := 1
		do while temp < 51
			append blank
			replace inv_no with 'IN'+alltrim(str(temp+1000))
			replace item_no with 'IT'+alltrim(str(temp+100))
			replace unit_price with temp*100
			temp:=temp+1
			loop
		enddo
		return

	Function CloseR2fils

		close temp5
		release temp5
	
	return
Maybe I should not have an X on a modal window with a grid.
This does not happen in 3.4.4, but I am running into other small issues in 3.4.4.
Thanks again, ....Franco ;)

Shyam
Posts: 8
Joined: Thu Jul 27, 2017 7:04 am
DBs Used: DBF
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post by Shyam » Wed Aug 30, 2017 2:37 pm

Hello! Rathi Sir,
and my all friends

I recently well experience with opening large .DBF file which one not
opened with Clipper 5.2 and other application.

Thanks HMG and HBMK2 to solve my problem

thanks to giving new release Sir,

Thanks all Friends to connected with HMG and all.

well, Happy Harbouring

Shyam
shyamlimbachia@gmail.com

User avatar
Rathinagiri
Posts: 5161
Joined: Tue Jul 29, 2008 6:30 pm
DBs Used: MariaDB, SQLite, SQLCipher and MySQL
Location: Sivakasi, India
Has thanked: 127 times
Been thanked: 129 times
Contact:

Post by Rathinagiri » Wed Aug 30, 2017 3:42 pm

Welcome Shyam
East or West HMG is the Best.
South or North HMG is worth.
...the possibilities are endless.

Shyam
Posts: 8
Joined: Thu Jul 27, 2017 7:04 am
DBs Used: DBF
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post by Shyam » Thu Aug 31, 2017 1:04 pm

To,
Rathi Sir all my friends which connected with HMG,
Can we delevelop webbase application like .NET concept.
and upload files to our DOMAIN AND WEB SPACE OR ON Web Server,
or we can have IDE like WEBSERVER localhost concept?
If it possible with this logic, it will give good advantages,
beacase some one we can not develope forms or validation
in HTML based concept or it is hard to control each and every screen in HTML
based program.

User avatar
apais
Posts: 257
Joined: Fri Aug 01, 2008 6:03 pm
Location: uruguay
Has thanked: 23 times
Been thanked: 15 times
Contact:

Post by apais » Thu Aug 31, 2017 2:52 pm

harbour has its on webserver
study: httpd in harbour distribution

Shyam
Posts: 8
Joined: Thu Jul 27, 2017 7:04 am
DBs Used: DBF
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

Post by Shyam » Mon Sep 18, 2017 5:13 pm

IN ANY VERSION , INSTEAD CONSOLE,HBMK2 , THERE IS PROBLEM IN SET PATH OR SET DEFAULT TO COMMAND NOT
WORKING... HOW TO SOLVE IT...

SET DEFAULT TO \ACCOUNT\SD-2017 , NOT WORKING ANY WAY...

User avatar
BeGeS
Posts: 84
Joined: Fri Jul 14, 2017 10:45 am
DBs Used: DBF
Location: La Mancha, Spain
Has thanked: 16 times
Been thanked: 17 times

Post by BeGeS » Mon Sep 18, 2017 7:00 pm

Shyam wrote:
Mon Sep 18, 2017 5:13 pm
IN ANY VERSION , INSTEAD CONSOLE,HBMK2 , THERE IS PROBLEM IN SET PATH OR SET DEFAULT TO COMMAND NOT
WORKING... HOW TO SOLVE IT...

SET DEFAULT TO \ACCOUNT\SD-2017 , NOT WORKING ANY WAY...
Is it possible that you forgot to put the unit?

SET DEFAULT TO C:\ACCOUNT\SD-2017
I get by with a little help from my friends

Post Reply