MainMenu Bug on Mac OS X

Moderator: Rathinagiri

Post Reply
User avatar
raumi75
Posts: 135
Joined: Wed Dec 17, 2008 2:31 am
Location: Lünen, Germany
Contact:

MainMenu Bug on Mac OS X

Post by raumi75 » Sun Sep 05, 2010 6:22 am

Hello,

you might have heard the good news: HMG.4 works on Mac OS X. But there are bugs to be fixed.

Samples with MAIN MENU

cause an error. Here is the one from samples/mainmenu/demo_1

Code: Select all

Error BASE/1004  No exported method: OQTOBJECT

Called from OQTOBJECT(0)
Called from WINDOW:CREATE(1819)
Called from WINDOW:ACTIVATE(1834)
Called from MAIN(142)
I am not sure, if this is a hbqt bug. The official hbqt test and hbIDE have menus that work fine.

Raumi

User avatar
Roberto Lopez
HMG Founder
Posts: 3889
Joined: Wed Jul 30, 2008 6:43 pm
Has thanked: 13 times
Been thanked: 125 times

Post by Roberto Lopez » Sun Sep 05, 2010 12:21 pm

raumi75 wrote:Hello,

you might have heard the good news: HMG.4 works on Mac OS X. But there are bugs to be fixed.

Samples with MAIN MENU

cause an error. Here is the one from samples/mainmenu/demo_1

Code: Select all

Error BASE/1004  No exported method: OQTOBJECT

Called from OQTOBJECT(0)
Called from WINDOW:CREATE(1819)
Called from WINDOW:ACTIVATE(1834)
Called from MAIN(142)
I am not sure, if this is a hbqt bug. The official hbqt test and hbIDE have menus that work fine.

Raumi
This is not a OSX problem. This was a bug already fixed. Please update sources.
Regards/Saludos,

Roberto


(Veritas Filia Temporis)

User avatar
raumi75
Posts: 135
Joined: Wed Dec 17, 2008 2:31 am
Location: Lünen, Germany
Contact:

Post by raumi75 » Sun Sep 05, 2010 7:29 pm

Roberto Lopez wrote:This is not a OSX problem. This was a bug already fixed. Please update sources.
OK. It works now. Looks exactly like a real Mac App. The Menu is not on the window, but on the top row of the screen.

Do you want me to post things like this in the big Welcome to the Developers Table thread in the future?

Raumi.
Attachments
Bildschirmfoto 2010-09-05 um 21.24.15.png
Main Menu on Mac OS X
Bildschirmfoto 2010-09-05 um 21.24.15.png (33.8 KiB) Viewed 793 times

User avatar
Roberto Lopez
HMG Founder
Posts: 3889
Joined: Wed Jul 30, 2008 6:43 pm
Has thanked: 13 times
Been thanked: 125 times

Post by Roberto Lopez » Sun Sep 05, 2010 8:07 pm

raumi75 wrote:OK. It works now. Looks exactly like a real Mac App. The Menu is not on the window, but on the top row of the screen.
I don't knew that... interesting...
raumi75 wrote: Do you want me to post things like this in the big Welcome to the Developers Table thread in the future?
Yes, please.
Regards/Saludos,

Roberto


(Veritas Filia Temporis)

Post Reply