Page 1 of 1

ALIAS not working

Posted: Wed Sep 23, 2009 9:52 pm
by arturo_lopesoria
I think is a bug:
I was probed it with V.2.9.3 & V2.9.4

Code: Select all


cFileGVA := GetFile( , "Archivo de Articulos" , "c:\" , .f., .f. ) 
if empty(cFileGVA)
   return .f.
endif

use (cFileGVA) alias ARTICS
if !used()
   msginfo("no se abrio;"+cFileGVA)
   return .f.
endif

select ARTICS  // AQUI MARCA ERROR ALIAS DOES NOT EXIST ARTICS

I was probed this way too:

Code: Select all

        dbUseArea( .T., "DBFCDX", cFileGVA, "ARTICS", lShared, lReadOnly )
EN ESTE ULTIMO CASO MARCA ERROR DE ARGUMENTO

Re: ALIAS not working

Posted: Thu Sep 24, 2009 12:35 am
by Roberto Lopez
arturo_lopesoria wrote:I think is a bug:
I was probed it with V.2.9.3 & V2.9.4

Code: Select all


cFileGVA := GetFile( , "Archivo de Articulos" , "c:\" , .f., .f. ) 
if empty(cFileGVA)
   return .f.
endif

use (cFileGVA) alias ARTICS
if !used()
   msginfo("no se abrio;"+cFileGVA)
   return .f.
endif

select ARTICS  // AQUI MARCA ERROR ALIAS DOES NOT EXIST ARTICS

I was probed this way too:

Code: Select all

        dbUseArea( .T., "DBFCDX", cFileGVA, "ARTICS", lShared, lReadOnly )
EN ESTE ULTIMO CASO MARCA ERROR DE ARGUMENTO
In the case that the problem be verified, it will be (eventually) a Harbour compiler bug.

MiniGUI library is not related with dbf handling at all.

Regards,

Roberto.

Re: ALIAS not working

Posted: Thu Sep 24, 2009 12:55 am
by luisvasquezcl
Hola Arturo:
┬┐verificaste si getfile() devuelve el archivo con el path completo?
otra cosa ... creo que el ├║ltimo parametro de la funcion dbusearea 'lreadonly' no se necesita ya que si abres la tabla y en el control donde la muestras los registros no permites que se edite, no podran hacer nada ;) .
saludos cordiales,
Luis Vasquez.

Re: ALIAS not working

Posted: Thu Sep 24, 2009 6:46 pm
by mol
Try to insert

Code: Select all

MsgBox(cFileVGA) 
after instruction:

Code: Select all

GetFile...
You will see if cFileVGA contains whole path to database or only database filename....

Re: ALIAS not working

Posted: Thu Sep 24, 2009 6:47 pm
by mol
I'm using aliases and they don't cause any error.
Always worked good

Re: ALIAS not working

Posted: Thu Sep 24, 2009 8:06 pm
by arturo_lopesoria
Excuse me
First I was thinking it was a harbour bug, but now Im sure there is an error on my code..
I put same code in a single program and ALIAS is working fine.. Sorry.

Thanks all of you for your ideas and support..
Saludos desde Mexico.
Arturo LS