Browse Control with strange behaviour

Moderator: Rathinagiri

Post Reply
andrebit
Posts: 16
Joined: Sat Jun 13, 2009 2:18 pm

Browse Control with strange behaviour

Post by andrebit » Sat Jun 13, 2009 10:25 pm

Hi

This is my first post, I hope here is the right place.

Scenario: Browse control with several records and SET BROWSESYNC ON

Action: Deletion of the FIRST record of Browse control

Behaviour: after the control is refresh, sometimes the record deleted stay in the control, sometimes all the records disappear.

To reproduce: using the program BROWSE.PRG at \hmg\samples\browse_8 delete the first record at the control (SARAH MICHELLE). After, browsing until the record desappear and delete the record of NICHOLAS CAGE, so all the records are gone...

Is this a bug?

thanks a lot

best regards

André

(i hope my english is understandable...)

User avatar
esgici
Posts: 4346
Joined: Wed Jul 30, 2008 9:17 pm
DBs Used: DBF
Location: iskenderun / Turkiye
Has thanked: 234 times
Been thanked: 80 times
Contact:

Post by esgici » Sat Jun 13, 2009 11:48 pm

Hola André

Welcome aboard :)

Please notice this sentence in the hints section on Browse topic of HMG Docs :

Browse control does not change the record pointer in any area

For your expected result, please add a SKIP command after Delete command in the ButtonDeleteClick function of BROWSE_8\Browse.prg and change Form_1.Browse_1.Value := 1 line to Form_1.Browse_1.Value := RECN().

Happy HMG'ing :)

Saludos

--

Esgici
Viva INTERNATIONAL HMG :D

andrebit
Posts: 16
Joined: Sat Jun 13, 2009 2:18 pm

Post by andrebit » Sun Jun 14, 2009 12:52 am

Thanks a lot Esgici, it´s works!

It was very kind of you answer so quickly.

(I believe I should post this question in "general help", so, please excuse-me)

Post Reply