First topic, please help with little project

You can share your experience with HMG. Share with some screenshots/project details so that others will also be benefited.

Moderator: Rathinagiri

User avatar
esgici
Posts: 4509
Joined: Wed Jul 30, 2008 9:17 pm
DBs Used: DBF
Location: iskenderun / Turkiye
Has thanked: 386 times
Been thanked: 111 times
Contact:

Re: First topic, please help with little project

Post by esgici » Thu Jul 18, 2013 11:51 am

dragancesu wrote:Now I have a problem with date, I've want date format like GERMAN type which should show date in dd.mm.yyyy but not so. Datepicker shows how it wants
How is it defined? Or to make the conversion date-string?
As far as I observe, Date Picker control don't obey project's date format settings. Most probably it use date format of system (OS, Windows).

I guess this may be confirmed by changing OS's regional settings.

This is screen shoot of <hmg>\SAMPLES\Controls\DatePicker\DATEPICKER\Demo.prg:
HMG DatePicker Demo.JPG
HMG DatePicker Demo screen shoot
HMG DatePicker Demo.JPG (12.27 KiB) Viewed 1943 times
Turkish national date format is : DD.MM.YYYY
Viva INTERNATIONAL HMG :D

User avatar
esgici
Posts: 4509
Joined: Wed Jul 30, 2008 9:17 pm
DBs Used: DBF
Location: iskenderun / Turkiye
Has thanked: 386 times
Been thanked: 111 times
Contact:

Post by esgici » Fri Jul 19, 2013 1:02 am

Hi All
esgici wrote:...
I guess this may be confirmed by changing OS's regional settings.
...
Tried and confirmed;

When changed date format in OS ( Windows ) settings ( via Control Panel of Windows ),
date format of DatePicker control of HMG too changed according the system setting.

TIA :D
Viva INTERNATIONAL HMG :D

User avatar
dragancesu
Posts: 672
Joined: Mon Jun 24, 2013 11:53 am
DBs Used: DBF, MySQL, Oracle
Location: Subotica, Serbia
Has thanked: 21 times
Been thanked: 135 times

Post by dragancesu » Fri Jul 19, 2013 5:52 am

Thanks for your reply, I tried and saw datepicker shows the date as defined in the contol panel
For years I use clipper and I was surprised that a set date is not responding, now it's all clear, but I think it would be reported, perhaps as a bug

User avatar
esgici
Posts: 4509
Joined: Wed Jul 30, 2008 9:17 pm
DBs Used: DBF
Location: iskenderun / Turkiye
Has thanked: 386 times
Been thanked: 111 times
Contact:

Post by esgici » Fri Jul 19, 2013 11:06 am

dragancesu wrote:... but I think it would be reported, perhaps as a bug
This isn't a bug, but a feature :arrow:

As the developer, you haven't need to struggle about date format of your users;

whatsoever date format of your users, your application run with true format depending on user's system setting;

if user want change date format in your application, it will be sufficient changing system setting, without
turn to you 8-)

What more do you want?

HMG is superb :D
Viva INTERNATIONAL HMG :D

User avatar
tonton2
Posts: 291
Joined: Sat Jun 29, 2013 1:26 pm
Location: Algerie
Has thanked: 7 times
Been thanked: 10 times
Contact:

Post by tonton2 » Tue Jul 23, 2013 5:23 pm

good evening
when I want to delete a record in your example (client.rar), I receive this message
how to remedy please

Code: Select all

Procedure SUPRIMER()
		
		*------------------------------------------------------------*
		  If MsgYesNo ( 'Vous étes Sur de vouloir Supprimer ce Client')
			If Client->(FLock())
			  Delete 
			   Win_1.Browse_1.Delete
			   Win_1.Browse_1.EnableUpdate()
			   Win_1.Browse_1.Refresh
			  Unlock
			endif  
		  EndIf
		Return
Attachments
error_delete.JPG
error_delete.JPG (35.59 KiB) Viewed 1830 times
L'Algerie vous salut
Y.TABET

User avatar
esgici
Posts: 4509
Joined: Wed Jul 30, 2008 9:17 pm
DBs Used: DBF
Location: iskenderun / Turkiye
Has thanked: 386 times
Been thanked: 111 times
Contact:

Post by esgici » Wed Jul 24, 2013 11:10 am

Salam Aleyk Tabet

Please look at here, I hope will be useful :)

maassalam
Viva INTERNATIONAL HMG :D

User avatar
tonton2
Posts: 291
Joined: Sat Jun 29, 2013 1:26 pm
Location: Algerie
Has thanked: 7 times
Been thanked: 10 times
Contact:

Post by tonton2 » Tue Aug 27, 2013 6:51 pm

Bonsoir tout le monde
Mon probleme est que lorsque j'utilise une variable interne a la procedure voir example c'est ok mais quand j'utilise une variable ,appelée de l'exterieur ca me donne l'erreur suivante.
grand merci a tous et en particulier a mr Esgici

Hello everyone
My problem is that when I use an internal variable to the procedure see example is ok but when I use a variable called from outside it gives me the following error.
big thank you to everyone and especially to mr Esgici
Attachments
AppenFrom.JPG
AppenFrom.JPG (11.3 KiB) Viewed 1647 times
brow1.rar
(823.25 KiB) Downloaded 102 times
notUnderstand.rar
(823.42 KiB) Downloaded 97 times
L'Algerie vous salut
Y.TABET

Post Reply